Snel ruimte vrijmaken door WhatsApp foto’s verwijderen uit bepaalde WhatsApp groepen

De hieronder beschreven stappen zijn voor Apple’s besturingssysteem iOS. De stappen voor Android telefoons zijn nagenoeg hetzelfde. Mocht je er niet uit komen laat dan een bericht achter!

Iedere iOS gebruiker kent het probleem wel. Je krijgt de melding dat jouw iPhone bijna vol is. Je kan dan weinig gebruikte apps verwijderen of snel wat foto’s verwijderen in je fotogalerij om ruimte te maken. Maar dat kan sneller. Het is natuurlijk veel makkelijker om foto’s uit bepaalde groepen van WhatsApp te verwijderen. Vaak zit je in groepen waarin veel foto’s en fimpjes gestuurd worden die je eigenlijk niet hoeft te bewaren. Door het leeggooien van deze WhatsApp groepen bespaar je snel veel ruimte op je telefoon.

Stap 1. Open WhatsApp

Start WhatsApp op en klik rechtsonder op “Instellingen”. En daarna op “Data- en opslaggebruik”.

 

 foto's verwijderen data en opslaggebruik Whatsapp

Stap 2. Opslag in gebruik bekijken.

Klik onderaan het scherm op “Opslag in gebruik”. Je ziet nu een overzicht met alle WhatsApp groepen en daarachter de ruimte die ze in gebruik nemen.

 foto's verwijderen in whatsapp

Stap 3. WhatsApp groep leeggooien.

Zodra je in de vorig stap op de groep hebt geklikt krijg je onderstaand scherm. Druk hier op “Beheer”.

 foto's verwijderen beheer opslag whatssapp

Stap 4. Gooi de WhatsApp groep leeg.

In onderstaande afbeelding zie je “vinkjes” staan voor de diverse onderdelen van de WhatsApp groep. Vink de onderdelen aan die je weg wilt gooien en klik op “Wis”.

 groepsapp foto's verwijderen

De groep is nu leeggegooid en jij hebt weer meer ruimte op je telefoon. Dit kan je bij meerdere WhatsApp groepen doen totdat je genoeg ruimte hebt.

Telefoon- en tabletreparatie

Bij jtb-media.nl repareren wij zowel telefoons als tablet’s. Heb jij problemen met je telefoon, tablet, laptop of computer in de omgeving van Meppel en Ruinerwold? Nee dan vrijblijvend contact met ons op voor hulp of een offerte.

 

Vind je dit artikel leuk en heb je er wat aan gehad? Laat dan een reactie of like achter op Facebook of onderaan dit blogartikel!

3 reacties op “Snel ruimte vrijmaken door WhatsApp foto’s verwijderen uit bepaalde WhatsApp groepen

 1. Lot zegt:

  Dat vroeg ik me ook af.

  Weet je het zeker?
  Want ik heb maar heel weinig fotos in mijn filmrol staan, terwijl er in sommige whatsapp groepen wel 3000 staan, aangezien ik mijn fotos niet automatisch opsla.
  Ik durf het niet uit te proberen omdat ik bang ben dat ik dan fotos perongeluk kwijtraak. Maar kan me eigenlijk niet voorstellen dat dit zo is.

  Het zou heel fijn zijn om die fotos in die whatsapp groepen te kunnen verwijderen ja!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hosting, onderhoud en realisatie door jtb-media.nl. Voor vragen maak een support ticket aan