Gmail in Outlook 2010, 2013 of 2016 werkt niet meer. Foutcode (0x800CCC0E)

Heeft u Gmail ingesteld via IMAP in Microsoft Outlook 2010, 2013 en 2016 en werkt het sinds kort niet meer? Het kan zijn dat u uw beveiligingsinstellingen in uw Gmail-account moet aanpassen.

Google is namelijk van mening dat Microsoft Outlook en Mozilla Thunderbird niet aan de nieuwste veiligheidsnormen voldoen en daarom onveilig zijn. Hierdoor worden applicaties (apps) zoals Microsoft Outlook en Mozille Thunderbird sinds kort geweigerd van de Gmail server. Om dit probleem op te lossen zijn er drie mogelijke oplossingen.

Oplossing 1.

Installeer een nieuwe mail applicaties die betere ondersteuning heeft voor de nieuwste veiligheidsnormen. Ik heb tot op heden nog geen geschikte mailcliënt gevonden.

Oplossing 2.

Log alleen in via de gmail.com webinferface. U kunt uw gmail account gewoon openen via gmail.com. Hier bent u geen extra software voor nodig. Persoonlijk vindt ik de webmailinterface van Gmail prima werken maar geef ik de voorkeur aan Outlook.

Oplossing 3.

Geef minder veilige apps toegang tot uw gmail.com account. Hierdoor werkt Microsoft Outlook direct weer naar het doorvoeren van de benodigde wijzigingen. Het is erg simpel om Outlook weer te laten werken. Ga naar de pagina “Minder veilige apps” van Google en log in indien nodig. Vervolgens verplaats u het schuifje naar rechts zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding.

Nu moeten Outlook of Thunderbird weer e-mails kunnen ontvangen.

Lukt het niet?

Wil het om één of andere reden niet lukken om weer e-mail te ontvangen of heeft u andere problemen? Neem dan contact met ons op, start een chatgesprek of vul onderstaand formulier in om een eventuele afspraak te plannen. Wij helpen u graag!

[wpforms id=”459″]

5 reacties op “Gmail in Outlook 2010, 2013 of 2016 werkt niet meer. Foutcode (0x800CCC0E)

 1. Anthony P. zegt:

  Ik heb 3 g-mail adressen en slecht met 1 lukt het me om door middel van het schuifje naar rechts te schuiven voor Minder Veilige Apps deze terug te doen werken in Outlook.
  Al 10x geprobeerd over 2 maand tijd.
  Ik blijf kritieke beveiliging krijgen en ik blijf melden dat ik dat ben, en dubbel check altijd het schuifje.
  Die 2 g-mails blijven uit mijn Outlook.
  Ik snap er niets van 🙂

  Hartelijk dank voor eventuele hulp.

 2. Richard zegt:

  GMAIL in outlook 2019 werkt niet meer sinds de twee traps verificatie. Er blijven maar meldingen komen voor de server SMPT.GMAIL.COM met gebruikersnaam en wachtwoord.
  Als ik rechtstreeks aan GMAIL in log zijn er geen problemen, echter heb ik alle mail mappen onder outlook zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hosting, onderhoud en realisatie door jtb-media.nl. Voor vragen maak een support ticket aan